0 Безглутеново реване с маскарпоне крем | ecosem.bg

Безглутеново реване с маскарпоне крем

Безглутеново реване с маскарпоне кремБезглутеново реване с маскарпоне кремБезглутеново реване с маскарпоне крем

Продукти:

 

за блата:

 

4 яйца

5 грама стевия на прах

4 супени лъжици пълнозърнесто брашно от ориз

 

краве масло за намазване на тавичката

 

за крема:

 

300 грама маскарпоне

40 грама натурално какао

2 супени лъжици пчелен мед

 

за сиропа:

 

150 милилитра гореща вода

1 супена лъжица пчелен мед

 

за декорация:

 

пресни череши

кокосови стърготини

 

Приготвяне:

 

Разделете белтъците от жълтъците.

Белтъците разбийте на сняг със стевията.

След това прибавете жълтъците един по един като бъркате със силиконова бъркалка. 

След като сте добавили жълтъците, продължете с добавянето на брашното. 

Отново го добавяйте на части, лъжица по лъжица. 

Разбъркайте внимателно, за да не спадне сместа. Затова най - добре да използвате силиконова бъркалка. По този начин се вкарва и допълнително въздух в тестото. 

Намажете тавичка с диаметър 20 сантиметра с масло и изсипете сместа.

Печете на средно ниво във фурна, загрята на 180 градуса с вентилатор, за около десет минути.

Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш.

След като се изпече, извадете тавичката от фурната и оставете да изстине напълно. 

 

Пригответе сиропа като смесите горещата вода с меда. 

Направете и крема през това време.

В купа сложете всички продукти и разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес. 

След като блатът изстине го сиропирайте. 

Уверете се, че е напълно изстинал преди да го сиропирате. 

Оставете да престои в тавичката за около половин час, за да попие сиропа и обърнете върху плоска чиния или поднос. 

Намажете с крем и декорирайте с череши и кокосови стърготини по желание. 

Приятен апетит! 

 

« назад