
Пица със сърца и семена
Продукти:
за блата:
150 грама бяло брашно
50 грама семена - слънчогледово, ленено, сусамово, тиквено
2 яйца
за плънката:
50 грама домашен айвар
50 грама чоризо
100 грама кашкавал, настърган
Приготвяне:
Замесете тесто от брашното, семената и яйцата.
При необходимост добавете още брашно за доомесването.
Разточете тестото на тънко с помощта на точилка.
Аз сложих тестото между два листа хартия за печене и разточвах така.
След това намажете с домашен айвар и поръсете с настърган кашкавал.
Нарежете чоризото под формата на сърчица с приставка или с ножица.
Яз нямах толкова малка приставка, та затова действах с ножицата.
Подредете сърчицата отгоре.
Печете на средно ниво във фурна, загрята на 200 градуса за около 7 - 8 минути.
По желание сервирайте с подлучен сос.
Приятен апетит!
« назад