0 Козуначена фокача с локум и орехи | ecosem.bg

Козуначена фокача с локум и орехи

Козуначена фокача с локум и орехиКозуначена фокача с локум и орехи

Продукти:

300 грама бяло брашно
100 грама кафява захар
100 милилитра прясно мляко
20 грама прясна мая
60 грама краве масло
2 яйца

за плънката: 

1 кутийка розов локум
пресни орехи

за намазване:

1 жълтък
1 супена лъжица прясно мляко

за поръсване:

кафява захар

Приготвяне:

Пресейте бялото брашно и направете кладенче в средата. 
Стоплете прясното мляко и добавете маята. 
Разбъркайте добре, докато маята се разтвори напълно.
Изсипете сместа в кладенчето.
Добавете яйцата, разтопеното масло и кафявата захар.
Замесете меко тесто и го покрийте със стреч фолио, за да се задуши и втаса по - бързо.
Оставете го да втаса на стайна температура, докато увеличи обема си два пъти.
Ако не желаете да чакате, можете да включите фурната на 50 градуса и да го сложите вътре. Времето на втасване значително се намалява. 
След това разделете тестото на две топки.
Раздърпайте всяка топка, така че да се образува тънка фокача.
Отгоре разпределете локума, накъсан на парченца и орехите, начупени на ситно.
Сложете фокачите в тава, покрита с хартия за печене. 
Намажете с разбит жълтък с прясно мляко и поръсете с кафява захар.
Отгоре сложете още един лист хартия за печене.
Печете на средно ниво във фурна, загрята на 180 градуса, до готовност.
Времето за изпичане е около 35 - 40 минути. Малко преди да са готови, махнете хартията, която сте сложили отгоре, за да може да се запекат и отгоре.
Извадете фокачите от фурната и поставете върху метална решетка да изстинат напълно и равномерно. 
Можете да консумирате както топли, така и изстинали.
Приятен апетит!

 

« назад