
Веган бисквити със смокини и конопено семе
Продукти:
150 грама смокини
200 грама пълнозърнесто брашно от лимец Ecosem
50 грама конопено семе Dragon Food
50 грама кокосова захар
Приготвяне:
Смелете конопеното семе в блендер до образуването на брашно.
Почистете смокините и ги смелете в блендер до образуването на пюре.
Сложете пюрето от смокини в купа, заедно с брашното от коноп, кокосовата захар и пълнозърнестото брашно от лимец Ecosem .
Замесете меко тесто и оформете топчета с големината на орех.
Сплескайте ги, така че да се образува бисквита.
Подредете бисквитите в тава с размери 40/40 сантиметра.
Предварително сложете хартия за печене в тавата или я намажете с кокосово масло и поръсете с пълнозърнесто брашно от лимец, за да не залепнат бисквитите.
Печете на средно ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 12-15 минути. След изпичането на бисквитите ги оставете в тавата, за да изстинат напълно.
Съхранявайте ги в плътно затварящ се съд - буркан или кутия.
Приятен апетит!
« назад