
Ливански сладки
Продукти:
100 грама брашно от елда Ecosem
130 грама оризово брашно Ecosem
150 милилитра прясно мляко
100 грама фурми Medjool
3 грама бакпулвер
Приготвяне:
Пресейте двата вида брашна с бакпулвера в дълбока купа.
След това добавете прясното мляко и замесете меко тесто.
Почистете фурмите от костилките и ги смелете в блендер, заедно с малко топла вода (около 30 милилитра).
Вземете част от сместа за сладките - с големината на орех, сплескайте я с длани и в средата поставете малко от смлените фурми.
След това завийте на топче и го оформете добре.
Поставете топчетата в тава, покрита с хартия за печене.
Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна.
Печете за около 10-12 минути.
След това ги извадете от фурната и оставете да изстинат напълно върху метална решетка.
Съхранявайте в плътно затварящ се съд или буркан.
Приятен апетит!
« назад