
Веган понички с круши и бял шоколад
Веган понички с круши и бял шоколад
Продукти:
130 грама оризово брашно Ecosem
20 грама тиквен протеин на прах
60 грама брашно от рожков
60 грама захар меласа Passiflora
15 грама бакпулвер
70 грама гореща вода
400 грама круши*
за отгоре:
100 грама капки бял шоколад* веган, био, без соя
Приготвяне:
Сложете оризовото брашно в купа, заедно с тиквеният протеин на прах, брашното от рожков, меласата и бакпурвера - всички сухи съставки.
След това разбъркайте добре до хомогенизиране на продуктите.
Добавете горещата вода и разбъркайте добре до образуване на хомогенна смес.
Добавете крушите, които са в изчистено състояние, т.е. количеството, което съм посочила е без кората и семената. Предварително ги смелете преди да ги добавите към основната смес.
Разбъркайте добре и разпределете сместа във форма за мъфини с отвор в средата.
Ако използавате метална форма като мен - предварително я намажете с масло.
Печете на 180 градуса за 20 минути.
Извадете тавата от фурната и оставете поничките да изстинат.
През това време разтопете веган капките от бял шоколад на водна баня.
Потопете всяка поничка в шоколад и поръсете с натрошени сушени малини.
Приятен апетит!
« назад