
Безглутенови рула "Охлювчета"
Продукти:
за рулото:
4 яйца
4 супени лъжици захар от фурми
4 супени лъжици оризово брашно Ecosem
за пълнеж:
домашно сладко от горски плодове
за декорация:
50 грама шоколадови калети
Приготвяне:
Разбийте яйцата на пяна заедно със захарта от фурми.
Добавете брашното от ориз лъжица по лъжица.
След това разпределете сместа в голяма тава, покрита с хартия за печене.
Тавата, която използвах аз беше с размери 30/40 сантиметра.
Печете на средно ниво във фурна, която сте загряли на 180 градуса.
Времето за печене е около 10-12 минути.
След като блата се изпече го извадете от фурната и поставете върху мокра хавлиена кърпа. Навийте го на руло по дължина. Развийте го и отстранете хартията.
Намажете обилно с домашно сладко от горски плодове или друго сладко по избор.
Навийте отново на руло, но не до края. След това навийте и от другата страна, така че да се получи охлювче - едно по - голямо руло и едно по - малко, само че съединени.
Стегнете добре с ръце и поставете в хладилник, за да стегне още.
Разтопете шоколадовите калети или шоколад за готвене на водна баня.
Напълнете разтопеният шоколад в сладкарски пош. Изрежете малък отвор накрая и оформете рогца, очички, устички - върху хартия за печене.
Поставете хартията в хладилник, за да стегнат фигурките.
Извадете рулото от хладилника и го нарежете на малки парченца, така че да се образуват охлювчета. Шприцовайте шарки по по - голямата част.
На по - малката част поставете очички или рогца, както и устички.
Подредете в поднос и съхранявайте в хладилник.
Приятен апетит!
« назад