
Просеник с брашно от елда и царевица
Продукти:
- · брашно от елда - 1 ч.ч.
- · царевично брашно - 2 ч.ч.
- · кисело мляко - 1 ч.ч.
- · вода - 250 - 300 мл топла
- · сода - 1 ч.л.
- · бакпулвер - 1 пакетче
- · сол - 1 ч.л.
- · олио - 50 мл
- · захар - 1 щипка
- · яйца - 3 бр.
В дълбока купа сипваме брашната и ги разбъркваме със солта, захарта и бакпулвера.
Добавяме киселото мляко разбито със содата, олиото, разбитите яйца и водата. Разбъркваме добре.
Изсипваме рядкото, леко течно тесто в намаслена форма и печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за 60-70 минути
« назад