
Дърпани банички с кайма
Продукти:
за тестото:
200 милилитра топла вода
100 грама натурално бяло брашно от спелта Ecosem
300 грама натурално бяло пшенично брашно Ecosem
1 супени лъжици зехтин
1 супени лъжици кокосов оцет*
*Можете да използвате ябълков оцет.
за плънката:
1 стрък праз лук
1 скилидка чесън
20 грама патешка мас
300 грама свинска кайма
1/4 връзка пресен магданоз
черен пипер на вкус
сол на вкус
Приготвяне:
От водата, зехтина и трите вида брашна, замесете тесто.
Месете продължително време, докато се образуват мехурчета при разтегляне.
Разделете тестото на шест равни части.
Всяка част леко разточете в малък кръг, поставете върху чиста кърпа, намажете отгоре хубаво с олио, за да не хване коричка, покрийте с друга кърпа и оставете да си почине тестото, да се отпусне, за да може по - лесно да се разтегли после.
Нарежете праза на ситно. Смелете скилидката чесън в преса. Запържете ги в патешката мас. Добавете каймата на части. Накрая добавете нарязаният на ситно магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Намажете с патешка мас, тавичката в която ще печете баничките.
Вземете една от шестте топки тесто и я разтеглете с ръце, докато се образува тънка кора.
Намажете кората с патешка мас, поставете в средата плънка от кайма и съберете на топче. След това го спласкайте и подредете в тавата в която ще печете.
Намажете обилно баничките с патешка мас, така че да се покрие 1/2 от тестото с мазнина.
Сложете на средно ниво в студена фурна и включете на 200 градуса.
Печете до готовност.
Приятен апетит!
« назад