
Кекс без глутен с бели черници
Продукти:
250 грама оризово брашно Ecosem
50 грама кокосово брашно
50 грама кокосова захар
230 милилитра прясно мляко
160 грама зелена ябълка, настъргана*
10 грама натурално какао 22-24% масленост
50 грама сушени бели черници
2 яйца
5 грама бакпулвер
*Две малки ябълки без кората.
за декорация:
100 грама белгийски шоколад, рубин
1 супена лъжица зехтин
смлян шам фъстък
сушени бели черници
Приготвяне:
Сложете всички продукти в купа и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Напръскайте две форми с диаметър 12 сантиметра със спрей мазнина или намажете с мазнина, ако нямате спрей.
Можете да използвате и една нормална форма за кекс, вместо две по - малки.
Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш.
След като се изпече, извадете формите от фурната и ги обърнете върху метална решетка, за да изстинат.
Разтопете рубиненият шоколад на водна баня и добавете зехтина. Разбъркайте.
Залейте изстиналите кексове или кекс, в зависимост от това как сте разпределили сместа.
Поръсете със смлян шам фъстък и сушени бели черници.
Приятен апетит!
« назад