
Как да приготвите макаронените изделия като професионалист
Лесни и бързи за приготвяне, макаронените изделия са една от най-популярните и основни храни, които трябва да имаме на разположение в шкафа. Независимо кои са любимите ви "макарони", следвайте тези няколко основни принципа и ще готвите паста като професионалист.
- Винаги, винаги солете водата за паста! Това ще повлияе на вкуса на пастата и соса, с който я сервирате, така че никога не пропускайте тази стъпка.
- Избягвайте разхищаването на храна и измервайте порциите си. 75 грама на човек са напълно достатъчни. Ако готвите за 4 души, ще ви трябват 300 г тестени изделия.
- Дайте на макароните си достатъчно място за готвене - използвайте голяма тенджера, пълна с много вода.
- Покрийте тенджерата си с капак, за да подпомогнете по-бързото кипене на водата, след като водата заври махнете капака или намалете леко температурата, за да спре да бълбука.
- Добавете пастата във водата, след като заври, никога преди и гответе без капак.
- Не добавяйте олио/масло към тестената вода. Някои готвачи са с грешното разбиране, че малко зехтин ще предпази нишките от слепване. Но това не е нещо, което доброто разбъркване на макаронените изделия няма да разреши, плюс олиото може да остави макароните ви твърде хлъзгави, за да се "залепи" сосът след това.
- Не изплаквайте пастата, когато приключите с готвенето. Това отмива всички щастливи нишестета, които я свързват със соса.
- Следвайте указанията на опаковката за времето за готвене, но най-добре направете тест 1-2 минути преди предложеното време, за да се ориентирате.
- Преди да източите водата, извадете една или две чаши, която може д аизползвате по-късно като добавите към соса при нужда.
Макароните, както нарицателно наричаме макаронените изделия, имат толкова много разновидности, които имат различно време на приготвяне.
Спагетите се варят в рамките на 7-9 минути.
Фидето се вари 3-5 минути в подсолена вода.
Пенето се вари в рамките на 5-7 минути.
Фузилите отнемат от 8 до 10 минути.
Кои са вашите любими макаронени изделия?
Нашият асортимент от макаронени изделия от лимец, елда и ориз може да разгледате тук bit.ly/Макаронени-изделия
Опитате нашите рецепти за Макарони от лимец на фурна и Салата с дребни макарони от лимец.
« назад