
Солени мъфини с квас и сирене
Продукти:
100 грама семола
70 грама бяло брашно от лимец Ecosem
30 грама семена от чиа/чия
30 грама пресни орехи
1 яйце
50 грама краве сирене
60 грама течен квас
160 грама прясно краве мляко
60 милилитра зехтин екстра върджин
1 чаена лъжичка келтска сол* (или обикновена)
5 грама сода бикарбонат
Приготвяне:
Сложете течния квас с прясното мляко и разбъркайте добре.
Сложете двата вида брашна в дълбока купа.
След това добавете течния квас и прясното мляко.
Разбъркайте добре до хомогенизиране.
Оставете сместа на стайна температура за няколко часа.
Аз оставих сместа за 4-5 часа при температура 22 градуса.
След това добавете останалите продукти.
Сиренето трябва да натрошите преди да добавите.
Разбъркайте добре до хомогенизиране.
Разпределете сместа за мъфините в подходящи форми - според желанията ви.
Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш.
След като мъфините са добре изпечени ги извадете от фурната и оставете да изстинат напълно.
Съхранявайте в плътен памучен плик.
Приятен апетит!
« назад