
Безглутенови соленки от парено тесто
Продукти:
250 грама прясно краве мляко
80 грама патешка мас
160 грама оризово брашно Ecosem
130 грама краве зряло сирене
3 яйца
1 чаена лъжица балканска чубрица
щипка сол
Приготвяне:
Сложете прясното краве мляко в малка касерола на котлона заедно с патешката мас.
Разбъркайте добре и добавете солта.
След това добавете оризовото брашно при енергично бъркане.
Свалете касеролата от котлона и добавете яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане.
Получава се мека смес като за еклери.
Добавете настърганото зряло краве сирене, солта и балканската чубрица.
След това разбъркайте добре и оформете топчета.
Подредете ги върху хартия за печене, която предварително сте сложили в тава с подходящ размер. Аз използвах голямата черна тава на фурната.
След това сложете тавата във фурната и печете на 180 градуса за 25 минути.
Извадете тавата от фурната и оставете безглутеновите соленки да изстинат равномерно.
Съхранявайте в плик от плат - за хляб, задължително в хладилник заради млечният продукт в съдържанието.
Приятен апетит!
« назад