
От кухнята на… Христина Ангелова
Семейството ни се занимава със земеделие от близо 30 години, през които с много любов и усърдие отглежда зърнените култури, от които правим нашето натурално брашно. Това брашно, което оживява рецепта след рецепта в ръцете на любители и майстори пекари и готвачи! За да покажем нашата признателност на тези кулинарни блогъри, част от виртуалното ни семейство, които се крият зад кадъра на всяка рецепта в уебсайта ни, стартираме поредицата "От кухнята на...".
Днес ще ви представим Христина Ангелова от The Loafmakery, чиято страст са печивата с квас и която се доверява на брашната на Екосем за тях. А ние се доверяваме на нейните изпитани рецепти, които споделяме с всички вас. Ето повече за Христина, споделено лично от нея.
Казвам се Христина и готвенето е моя страст.
В професията и работните ми задължения съм зад лаптопа, затрупана с куп документи, но успявам да съчетавам това с моето хоби - приготвянето на хлябове и печива с квас, а също така вкусна и полезна храна за мен и моето семейство.
Смисълът на приготвянето на храната виждам в кратките семпли рецепти и тези, научени от моите майка и баби, изчистените продукти, съчетани с ароматни подправки, и разбира се - щипка любов.
Най-голямата радост е, когато любимите ни хора и тези, с които споделяме храната, която сме приготвили, са щастливи и я хапват с удоволствие.
---
Време е и за няколко бързи въпроса от нашия Екосем Лексикон.
Кой е любимият ти Екосем продукт?
Пълнозърнести макарони от елда.
А най-любимото ти ястие?
А най-любимото ти ястие?
Салатата е нещо любимо за мен, а в съчетание с филийка квасен хляб, е всичко и напълно достатъчно за мен.
Кои са трите съставки, които умишлено избягваш да използваш в рецептите си?
Бяла захар, маргарин и изкуствените подсладители са определено нещата, които не използвам в рецептите си. Понякога се налага захарта да е бяла, но успешно я заменям с кафява.
Кои са трите съставки, които би могла да използваш при всяка рецепта?
Кои са трите съставки, които би могла да използваш при всяка рецепта?
Брашно, сол и вода.
Имаш ли неуспешни опити и ако да, колко пъти най-много си повтаряла, докато успееш с рецептата?
Имаш ли неуспешни опити и ако да, колко пъти най-много си повтаряла, докато успееш с рецептата?
Разбира се, че имам неуспешни опити. Понякога опитите са били безброй, докато стигна до желания резултат. С времето, търпението и опита обаче нещата се случват по-леко.
Какво е най-странното нещо, което си яла?
Какво е най-странното нещо, което си яла?
Най-странното, което опитах съвсем скоро, е пица с шоколад и банани, но макар и странно за мен, се оказа вкусно.
Сладко или солено?
Сладко или солено?
Сладко и солено.
« назад