0 Кекс с домашни сини сливи и брашно от лимец | ecosem.bg

Кекс с домашни сини сливи

Кекс с домашни сини сливиКекс с домашни сини сливи

Продукти

6 яйца, среден размер

120 г еритритол

200 г бяло брашно от лимец 

3 бр. сини сливи, нарязани на кубчета

40 г бели стафиди

40 г сурова макадамия, натрошена/нарязана

70 г краве масло, 60 г разтопeно на водна баня + 10 г за намазване на формата

2 бр. ванилии на прах

2 ч.л. бакпулвер

 

Приготвяне

Отделяме белтъци и жълтъци. Разбиваме белтъците на сняг, добавяйки постепенно половината еритритол.

В по-голяма купа разбиваме жълтъците с остатъка от захарта с помощта на миксер. Добавяме разтопеното на водна баня масло и отново разбиваме.

Смесваме много добре сухите съставки - брашното, бакпулвера и ванилиите. 

Към жълтъците добавяме брашното и разбъркваме с помощта на силиконова шпатула. Добавяме и белтъците, сливите и стафидите. Отново разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес.

Намазваме формата за кекс с останалото масло. На дъното поръсваме равномерно с макадамията.

Изсипваме получената смес и печем в предварително сгрята на 180° фурна за около 50 минути. След изваждане оставяме кекса за около 10 минути във формата, след което преместваме да изстине върху решетка.

По желание поръсваме с пудра захар.

« назад