
Меденки със спелта и шоколад
Продукти
200 г бяло брашно Екосем
150 г пълнозърнесто брашно от спелта Екосем
100 г кафява захар
50 г мед (около 2 с.л.)
2 яйца
120 г олио
2 ванилии
2 г сода за хляб
2 г канела
5 г бакпулвер
100 г шоколад
Приготвяне
150 г пълнозърнесто брашно от спелта Екосем
100 г кафява захар
50 г мед (около 2 с.л.)
2 яйца
120 г олио
2 ванилии
2 г сода за хляб
2 г канела
5 г бакпулвер
100 г шоколад
Приготвяне
Разбиват се яйцата и захарта, добавят се меда и олиото.
След това брашното, содата, бакпулвера, накрая канелата и ванилията.
Меси се до меко тесто, което се оставя за кратка почивка от 10 минути.
Тестото се разточва върху леко набрашнен плот до 0.5 -1.0 см (според желаната дебелина) и се изрязват бисквитките (с чаша, ринг или формички за сладки).
Меденките се подреждат върху тава, застлана с хартия за печене, и с разстояние между тях.
Пекат се в предварително загрята на 180°С фурна с вентилатор за 8-10 минути.
Шоколадът се разтопява на водна баня и докато е топъл се украсяват изпечените меденки.
Продукти
200 г бяло брашно Екосем
150 г пълнозърнесто брашно от спелта Екосем
100 г кафява захар
50 г мед (около 2 с.л.)
2 яйца
120 г олио
2 ванилии
2 г сода за хляб
2 г канела
5 г бакпулвер
100 г шоколад
Приготвяне
150 г пълнозърнесто брашно от спелта Екосем
100 г кафява захар
50 г мед (около 2 с.л.)
2 яйца
120 г олио
2 ванилии
2 г сода за хляб
2 г канела
5 г бакпулвер
100 г шоколад
Приготвяне
Разбиват се яйцата и захарта, добавят се меда и олиото.
След това брашното, содата, бакпулвера, накрая канелата и ванилията.
Меси се до меко тесто, което се оставя за кратка почивка от 10 минути.
Тестото се разточва върху леко набрашнен плот до 0.5 -1.0 см (според желаната дебелина) и се изрязват бисквитките (с чаша, ринг или формички за сладки).
Меденките се подреждат върху тава, застлана с хартия за печене, и с разстояние между тях.
Пекат се в предварително загрята на 180°С фурна с вентилатор за 8-10 минути.
Шоколадът се разтопява на водна баня и докато е топъл се украсяват изпечените меденки.
Продукти
200 г бяло брашно Екосем
150 г пълнозърнесто брашно от спелта Екосем
100 г кафява захар
50 г мед (около 2 с.л.)
2 яйца
120 г олио
2 ванилии
2 г сода за хляб
2 г канела
5 г бакпулвер
100 г шоколад
Приготвяне
150 г пълнозърнесто брашно от спелта Екосем
100 г кафява захар
50 г мед (около 2 с.л.)
2 яйца
120 г олио
2 ванилии
2 г сода за хляб
2 г канела
5 г бакпулвер
100 г шоколад
Приготвяне
Разбиват се яйцата и захарта, добавят се меда и олиото.
След това брашното, содата, бакпулвера, накрая канелата и ванилията.
Меси се до меко тесто, което се оставя за кратка почивка от 10 минути.
Тестото се разточва върху леко набрашнен плот до 0.5 -1.0 см (според желаната дебелина) и се изрязват бисквитките (с чаша, ринг или формички за сладки).
Меденките се подреждат върху тава, застлана с хартия за печене, и с разстояние между тях.
Пекат се в предварително загрята на 180°С фурна с вентилатор за 8-10 минути.
Шоколадът се разтопява на водна баня и докато е топъл се украсяват изпечените меденки.
« назад