
Канелени рулца
За плънката:
100 гр. кокосова захар
1 супена лъжица канела
20 гр. разтопено кокосово масло
Ванилия
За тестото:
360 гр. бяло брашно от лимец Екосем
300 мл. топло прясно мляко
4 чаени лъжички инстантна мая
1 чаена лъжичка кокосова захар
2 чаени лъжички бакпулвер
60 гр. разтопено кокосово масло
Щипка сол
За глазурата:
Тук може да импровизирате и да смесите сироп от фурми с кремообразна извара или крема сирене и ванилия или да използвате 1-2 супени лъжици в комбинация с кленов сироп и кокосова захар.
Приготвяне
За пълнежа смесете всички съставки добре и оставете настрани.
Подгответе кръгла тавичка, в която или да поставите хартия за печене, или просто да намазните добре.
В купа смесете топлото мляко, маята и кокосовата захар и оставете 10 минути, докато се надигне и стане на балончета.
Смесете в друга купа брашното, бакпулвера и солта. След като маята се активира, я добавете към брашното и накрая добавете и кокосовото масло.
Бъркайте с ръка или дървена лъжица до образуване на лепкаво тесто.
Върху набрашнен плот омесете тестото за 2-3 минути и разточете в правоъгълна форма.
Намажете го с малко масло и разпределете плънката равномерно като оставите малко пространство по краищата.
Нарежете правоъгълника на 8 лентички и навийте всяка една.
Разпределете в тава като поставите 1 в средата и другите 7 на еднакво разстояние около центъра.
Закрийте с фолио или кърпа и оставете за 30 минути.
Изпечете на 170 градуса за 25-30 минути, докато рулцата леко позлатеят.
След като изстинат намажете с глазурата.
« назад