
Веган шоко мъфини с бадеми
Продукти за 12 мъфина
100 г бяло пшенично брашно Екосем
50 г кокосово брашно
150 г еритритол
30 г какао
10 г бакпулвер
30 г сурови бадеми, белени
80 г разтопено кокосово масло
200 мл кокосово мляко
Приготвяне
Предварително загряваме фурната до 180 С.
Първо разтапяме кокосовото масло на водна баня, пресяваме брашното и нарязваме бадемите на ситно.
В голяма купа разбъркваме много добре двете брашна, какаото, бакпулвера и еритритола.
Добавяме и вече наситнените бадеми, като си заделяме малко за поръсване.
В по-малка купичка разбъркваме добре кокосовото масло и млякото.
Добавяме към сухите съставки и с помощта на силиконова шпатула започваме да бъркаме до получаването на хомогенна смес.
Взимаме тавичката за мъфини (12 бр), поставяме хартиени формички и
разпределяме сместа в тях.
Поръсваме с останалите бадеми и печем за около 45 минути или до суха клечка.
Изваждаме мъфините и оставяме да изстинат върху метална решетка.
Приятен апетит!
« назад