0 Хитринки от кухнята за успешни печива | ecosem.bg

Хитринки от кухнята за успешни печива

Хитринки от кухнята за успешни печиваХитринки от кухнята за успешни печиваХитринки от кухнята за успешни печиваХитринки от кухнята за успешни печиваХитринки от кухнята за успешни печива

Ако сте се ентусиазирали да изпечете нещо вкусно, но нямате богат опит, ето няколко съвета от нас, които ще направят престоя в кухнята по-приятен и процесa по приготвяне на печивата много по-лесен!

 

Яйца със стайна температура

Започвате рецепта, която изисква яйца със стайна температура, но едва сега извадихте яйцата от хладилника? Можете бързо да доведете тези яйца до стайна температура, като ги поставите в купа с топла вода. Оставете ги да поседят там за няколко минути и те ще бъдат готови за употреба!

 

Масло със стайна температура
 
Ако рецептата ви изисква масло стайна температура, а сте забравили да го извадите от хладилника преди това, няма нужда от паника! Покрийте маслото със затоплена чаша и за нула време ще се отпусне и ще е готово за ползване.
 
 
Лепкави продукти? Няма проблем!
 
Омръзна ли ви да се мъчите да махнете лепкави съставки като мед, меласа и масло от вашите мерителни лъжици и чаши? Използвайте готварски спрей или олио! Просто намажете вашата мерителна чаша или лъжица с олио, преди да ги използвате. Дори и най-лепкавите съставки ще се изплъзнат веднага!
 
 
Перфектни бисквити всеки път
 
Потопете формата за бисквитки в брашно, преди да изрежете сладките си. Брашното помага на формичката да реже тестото с по-малко съпротивление, така че можете да изрежете бисквитките си по-бързо и с по-малко разочарование!
 

Лесно рязане на тесто

Използвайте парче конец за зъби, за да направите перфектни филийки канелени ролки, чийзкейкове и други меки или тестообразни предмети. Зъбният конец се плъзга през меки неща много по-добре от стандартен кухненски нож.
 
 
Без пръски от миксера!
 
Пробийте дупка в центъра на капак за сладолед или хартиена чиния, за да използвате като удобен предпазител от пръски за вашия ръчен или настолен миксер. Това ще предотврати неприятни пръски, докато добавяте повече съставки в купата за смесване.
 
 
Лъжица за сладолед за еднакви кексчета!
 
Използвайте лъжичка за сладолед, намазана с олио, за да загребете тестото за кексчета. Използването на лъжицата улеснява поставянето на едно и също количество тесто във всяка формичка. Това го прави и по-бързо!
 
 
Не пропускайте солта в сладките си печива!
 
Може и да си мислите, че солта не е необходима в десертите, но всъщност тя помага за подобряване на вкуса. Ако рецептата го изисква, не я забравяйте!
 
 
 

Сега сте напълно подготвени за всякакви печива! Много изпробвани рецепти може да откриете ТУК.

 

« назад