
Лимецови мъфини със сушени манатарки
Продукти:
200 г бяло брашно от лимец Еcosem
15-20 г сушени манатарки
3 бр яйца, р-р М
60 мл зехтин
50 гр сирене, натрошено
10 г бакпулвер
1 ч.л. сол
10 г бакпулвер
1 ч.л. сол
2 ч.л. червен пипер
3 ч.л. чубрица
3 ч.л. шарена сол
3 ч.л. чубрица
3 ч.л. шарена сол
100 мл леко топла вода
Начин на приготвяне:
Започваме с накисване на сушените манатарки в леко топла вода за около
30 минути.
Включваме фурната на 170 градуса.
През това време в по-голяма купа смесваме брашното, подправките и
бакпулвера.
В друг съд разбиваме яйцата и зехтина с миксер.
Изваждаме набъбналите манатарки от водата и нарязваме на ситно. Не
изхвърляме водата.
Към яйцата добавяме манатарките и натрошеното сирене. Разбъркваме добре
с помощта на силиконова шпатула.
През това време в по-голяма купа смесваме брашното, подправките и
бакпулвера.
В друг съд разбиваме яйцата и зехтина с миксер.
Изваждаме набъбналите манатарки от водата и нарязваме на ситно. Не
изхвърляме водата.
Към яйцата добавяме манатарките и натрошеното сирене. Разбъркваме добре
с помощта на силиконова шпатула.
Добавяме и част от водата (около половината). Отново разбъркваме добре.
Започваме да добавяме сместа с яйцата към сухите съставки, разбърквайки
със шпатулата до получаването на хомогенна смес.
Получава се гъста и по-лепкава смес, която разпределяме във форма за 12
мъфина.
Печем около 25-30 мин или до суха клечка. Изваждаме от фурната и оставяме
да изстинат добре върху решетка или дървена дъска.
« назад
Започваме да добавяме сместа с яйцата към сухите съставки, разбърквайки
със шпатулата до получаването на хомогенна смес.
Получава се гъста и по-лепкава смес, която разпределяме във форма за 12
мъфина.
Печем около 25-30 мин или до суха клечка. Изваждаме от фурната и оставяме
да изстинат добре върху решетка или дървена дъска.