
Бабиния кекс
Продукти
5 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. бяло брашно Екосем
1/2 ч.ч. олио
1 бакпулвер
5-6 пълни с.л. лимонада или газирана вода
По желание: ванилия, лимонови корички и какао
Приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват и се добавя олиото.
Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя към яйчната смес заедно с ванилия и лимонови корички.
Бърка се внимателно, а накрая се добавя лимонадата (или газирана вода).
Пече се в умерена фурна. Готовността се проверява по метода на сухата клечка.
Този кекс е изпечен за 40 мин. в предварително загрята фурна на 165°С с вентилатор.
По желание: може са се отдели една малка част от кексовата смес и в нея да се добави какао.
След това какаовата смес се изсипва върху бялата смес във формата за печене и внимателно се разбъркване места с вилица или дървено шишче.
Дозата за този кекс е половин.
« назад