0 Сладкиш Кодрит кадир | ecosem.bg

Кодрит кадир

Кодрит кадирКодрит кадирКодрит кадирКодрит кадир

Продукти

 

За карамела

50 гр. нерафинирана тръстикова захар 

2 с.л. вода

 

За крема:

5 яйца

500 мл. прясно мляко

50 гр. ксилитол пудра

100 гр. нерафинирана тръстикова захар

2 ванилии

 

За кекса:

2 яйца

60 гр. ксилитол и 60 гр. захар

100 гр. HOSSO 

110 гр. прясно мляко 

15 гр. какао

5 гр. бакпулвер 

140 гр. пълнозърнесто пшенично брашно Екосем

 

Приготвяне

В касерола пригответе карамела и разпределете на дъното на форма за кекс. За най-добър резултат препоръчвам силиконова. 

За крем карамела: разбийте яйцата с подсладителите, ванилията и прясното мляко.

За кекса: разбийте яйцата с подсладителите, добавете HOSSO, прясното мляко и накрая пресятото брашно с бакпулвера и какаото.

Изсипете първо яйчената смес във формата, а след това и какаовата. Пече се на водна баня в предварително загрята на 180 градуса фурна за час.

Оставете да се охлади, за предпочитане е да го оставите за през нощта в хладилника и тогава да извадите от формата. 

« назад