
Бързи пълнозърнести гризини със спелта и маслини
Продукти
140 г пълнозърнесто брашно от спелта
40 г маслини без костилки
2 с.л. зехтин
2 с.л. вода
1 с.л. кисело мляко
1⁄2 ч.л. хлебна сода
2 с.л. риган
сол на вкус
Приготвяне
Включваме предварително печката на 180 градуса.
Нарязваме маслините на ситно (може и в блендер) и пресяваме брашното.
Към брашното добавяме ригана, солта и хлебната сода. Разбъркваме добре.
Добавяме водата, киселото мляко и зехтина. Замесваме тесто, към което малко преди да е готово, добавяме ситно нарязаните маслини и дозамесваме.
При нужда може да добавите още съвсем малко вода, но бъдете много внимателни с количеството.
От полученото тесто оформяме гризини, които нареждаме в тавичка покрита с хартия за печене.
Всяка гризина “разточваме” с ръце до получаване на дълга и тънка форма. Печем около 30-35 мин.
« назад