0 Соленки | ecosem.bg

Соленки

СоленкиСоленки

Продукти:

1 яйце + 1 жълтък за намазване

7 с.л. прясно мляко

1 ч. л. сода за хляб

150 г сирене

125 г масло

170 г бяло брашно от лимец

1/4 ч. л. сол

Приготвяне:

Разбива се яйцето, след което се добавят прясното мляко и маслото. Натрошава се сиренето. Пресяваме брашното, заедно със содата и се поръсва солта.

Омесва се меко тесто, което се разточва с дебелина около половин сантиметър. Соленките се зрязват се в желани формички и се подреждат върху хартия за печене в тавата. Намазват се с жълтък.

Пече се в предварително загрята фурна на 160 градуса за 15-20 мин., до придобиване на лек златист загар.

 

« назад