0 Питки с бяло брашно, сирене и маслини | ecosem.bg

Питки с бяло брашно, сирене и маслини

Питки с бяло брашно, сирене и маслиниПитки с бяло брашно, сирене и маслиниПитки с бяло брашно, сирене и маслиниПитки с бяло брашно, сирене и маслини

Продукти:

1 ч. ч. кисело мляко 
2 ч. ч. бяло брашно Екосем
1/2 ч. ч. сирене натрошено
10 бр. маслини, нарязани на малки парченца
90-100 г меко масло
щипка сол
1 бакпулвер
1 жълтък и 1 с.л. прясно мляко - за намазване на питките
кашкавал и сусам - за поръсване на питките

Приготвяне:

Брашното се пресява с бакпулвера. Добавят се маслото, киселото мляко, сиренето, маслините и солта.

С помощта на лъжица се оформят питките, които се прехвърлят в тава върху хартия за печене.

Върху всяка питка се поставя кубче масло.

Питките се намазват с разбития с прясно мляко жълтък, поръсват се с кашкавал и сусам и се пекат предварително загрята фурна на 170°С за около 40 мин.
 

« назад