0 Таралежчета | ecosem.bg

Таралежчета

ТаралежчетаТаралежчетаТаралежчетаТаралежчета

Продукти:
За тестото:
200 г брашно от бяла спелта Екосем (още 20 г при необходимост) 
1 яйце
120 г масло (меко, но не разтопено)
60-70 г пудра захар

1 ванилия
щипка сол
щипка махлеб

За глазурата:
Глазура 1:
Шоколад по избор
Глазура 2:
60 г масло
1с.л. прясно мляко
1 с.л. какао
ванилия

За украсата:
кокосови стърготини
смлени орехи
смлян шамфъсък 
шоколадови пръчици

Приготвяне:
Яйцето и захарта се разбиват с вилица до пухкава смес, а след това се прибавя мекото масло, предварително нарязано на малки кубчета. Добавят се брашното, което се пресява, ванилията, солта и махлеб. Меси се до гладко тесто, което се прибира в хладилник за 30-40 минути.

След това тестото се разделя на късове от около 20 г, оформят се топки, които се изтъняват в единия край, за да се получи форма на таралежче, и се нареждат върху тава, застлана с хартия за печене.

Таралежчетата се пекат на 160°С с вентилатор за 10-13 минути (спрямо силата на фурната), не трябва да потъмняват и да се препичат.

Когато таралежчетата са изстинали напълно, се приготвя глазурата или се разтопява шоколад на водна баня. 
Всяко таралежче се потапя в глазурата, а след това и в желаната украса.
 

« назад