
Палачинки, почти американски
Продукти:
2 яйца (на стайна температура)
1 с.л. кафява захар
30 г масло (предварително разтопено и охладено) или олио
30-40 г остатъчен квас (може да се пропусне)
400 г кисело мляко (по-висок процент масленост, 3.6%)
150 г бяло брашно
2 бр. ванилия
1 бакпулвер
1 равна ч.л. сол
Приготвяне:
Яйцата и захарта разбиваме с миксер до пухкавост. Добавяме на тънка струйка маслото (или олиото), а след това остатъчния квас и киселото мляко.
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и ги добавяме към яйчената смес заедно с ванилията. Накрая добавяме солта.
Печем палачинките в намаслен тиган до готовност.