0 Палачинки почти американски с кисело мляко | ecosem.bg

Палачинки, почти американски

Палачинки, почти американскиПалачинки, почти американскиПалачинки, почти американски

Продукти:

2 яйца (на стайна температура)
1 с.л. кафява захар
30 г масло (предварително разтопено и охладено) или олио
30-40 г остатъчен квас (може да се пропусне)
400 г кисело мляко (по-висок процент масленост, 3.6%)
150 г бяло брашно 
2 бр. ванилия
1 бакпулвер
1 равна ч.л. сол


Приготвяне:

Яйцата и захарта разбиваме с миксер до пухкавост. Добавяме на тънка струйка маслото (или олиото), а след това остатъчния квас и киселото мляко.

Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и ги добавяме към яйчената смес заедно с ванилията. Накрая добавяме солта.


Печем палачинките в намаслен тиган до готовност. 
 

« назад