Чурос

ЧуросЧуросЧурос

Продукти:

3 яйца

1 ч. ч. бяло брашно

1 ч. ч. прясно мляко

5-6 с. л. захар

1 ч. л. масло

1/2 ч. л. канела

зехтин за пържене

За шоколадовия сос:

100 мл прясно мляко 

100 г натурален шоколад 

 

Приготвяне:
В дълбок съд се кипват прясно мляко, масло и захар. Добавя се брашното и се разбърква, така че да се получи гъсто тесто.

Оставете 1 минута да изстине.

Прехвърля се в дълбока купа.

Прибавете 1 яйце и разбийте добре, докато сместа го поеме напълно. По същия начин се добавят останалите яйца, за да не стане тестото на гранули. 

Тестото се поставя в пош или шприц. В съд за пържене добавете обилно количесто мазнина по избор – зехтин, олио или друг вид. Когато мазнината е силно загрята в нея се ппоставят шприцованите чурос или още известни при нас като толумбички. От време на време се обръщат. Щом се зачервят, се изваждат върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

Поръсват се със смесена с канела захар. 

Поднесете ги с шоколадов сос, приготвен от разтопения в горещото прясно мляко шоколад. Топвайте всеки чурос в шоколадовия сос и консумирайте с удоволствие. 

 

« назад