Натурално пълнозърнесто брашно от спелта

Натурално пълнозърнесто брашно от спелтаНатурално пълнозърнесто брашно от спелтаНатурално пълнозърнесто брашно от спелта - разфасовка: 1 кгНатурално пълнозърнесто брашно от спелта - разфасовка: 5 кг (чувалче, срок на доставка до 4 работни дни)

Арт. №:

разфасовка:



цена: лв.    бр. 


Спелтата е специален сорт жито, познатo още от най-дълбока древност и наричано „житото на фараонитe“. Спелтата е много подходяща при здравословно хранене. Нейните съставки са водноразтворими и това улеснява възприемането им от организма. Подобно на течните храни те се усвояват бързо и  подобряват кръвообръщението, улесняват бъбречната дейност и пречистването на организма, действат съдоразширяващо и подобряват храносмилането.

Нашата каменна мелница смила спелтата бавно, без да я загрява, запазвайки в максимална степен всички полезни съставки. При смилането на зърното на каменна мелница, то влиза в контакт  само с естествените материали – камъните, които са изградени от същите елементи, от които е и почвата. При този процес зърното прави още веднъж контакт с веществата и минералите, от които се е хранило, за да порасне.

Нашето брашно съдържа всичките ценни масла от зародиша, фибрите от триците, и протеина от ендосперма на зърното. В него не добавяме и не премахваме нищо, което прави нашия продукт изцяло натурален.

Подходящо за всяка пълнозърнеста налсада - от селски хляб и малки питки, до здравословни палачинки, вкусни мъфини и курабийки.

 

Нищо не се премахва, нито се добавя. 

 

 

Пълнозърнесто брашно от спелта
Хранителни стойности за 100 g
Енергийна стойност 326 kcal/1363 KJ
Мазнини 2 g
от които наситени 0 g
Въглехидрати 69 g
от които захари 1 mg
Белтъци 8 g
Сол 0 g

 


« назад