Брашно от овес

Брашно от овесБрашно от овес - разфасовка: 0.5 кгБрашно от овес - разфасовка: 5 кг (чувалче, срок на доставка до 4 работни дни)

Арт. №:
Тегло: 0.500 кг.

разфасовка:



цена: лв.    бр. 


Брашното от овес e богато на протеини и минерали. Чудесен заместител е на обикновеното брашно за направата на тесто. Съдържа белтъци, които се усвояват по-добре от оргазнима.  

Oвесеното брашно съдържа специфичен вид влакна, известни като бетаглюкани. Благоприятният им ефект върху нивото на холестерола е доказан.

Освен това антиоксидантни съединения в овеса помагат за предотвратяваното на уврежданията от свободните радикали. Това намалява риска от сърдечносъдови заболявания.

Овесът е богат източник на магнезий - минерал, който играе роля при образуването на повече от 300 ензима, включително такива, свързани с абсорбирането на глюкозата и секрецията на инсулин.

Неговата фина гладка текстура е идеална като сгъстяващ агент, или когато се смесва с пшенично брашно за направата на бисквити, хлебни продукти, торти и други сладкиши. Овесеното брашно може да бъде използвано и за производството на зърнени храни и леки закуски.

 

Брашно от овес
Хранителни стойности за 100 g
Енергийна стойност 404 kcal/1690 KJ
Мазнини 9,1 g
от които наситени 1,6 g
Въглехидрати 70 g
от които захари 0,8 mg
Белтъци 14,7 g
Сол 0 g

 


« назад