Натурално брашно от Хорасан

Натурално брашно от Хорасан

Арт. №:
Тегло: 5.000 кг.

разфасовка:



Няма наличност



Древният сорт твърда пшеница Хорасан (камут)  е отглеждан още преди стотици години в Египет и Месопотамия. Самите зърна на тази култура са стъкловидни и по-големи от тези на житото – до 2-3 пъти. Характеризира се с висока степен на усвояемост и лека преработка от храносмилателната система. Притежава уникален леко сладък вкус с ядкови нотки. Отличава се с по-ниско съдържание на глутен, в сравнение с останалите пшенични култури. 

Употреба: Брашното от Хорасан (камут) е подходящо за приготвяне на хляб, пица или паста, както и на бисквити, сладкиши или кексове. Комбинира се успешно с всякакви брашна, като тяхното добавяне е препоръчително, поради ниското съдържание на глутен в камута.

 

Нищо не се премахва, нито се добавя. 

 

Употреба:

Брашното от камут е подходящо за приготвяне на хляб, пица или паста, както и на бисквити, сладкиши или кексове. Комбинира се успешно с всякакви брашна, като тяхното добавяне е препоръчително, поради ниското съдържание на глутен в камута.

 

« назад