Понички сърчица
Продукти:
250 грама бяло брашно
100 милилитра прясно мляко, топло
50 грама кокосова захар
10 грама прясна мая за хляб
30 грама свинска мас
1 яйце
свинска мас за пържене
Приготвяне:
Пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата.
Разбийте яйцето на пяна, заедно със свинската мас и кокосовата захар.
Разтворете маята в прясното мляко и ги добавете в кладенчето.
Замесете меко тесто и го оставете да втаса на топло за 30 - 40 минути.
След това разточете на тънък лист и изрежете сърчица с подходяща форма.
Загрейте свинската мас в малка касерола и когато е достатъчно вряща, пускайте сърчицата.
Пържете за около половин минута от двете страни, тоест - 15 секунди от едната страна и 15 от другата.
Извадете от мазнината и поставете върху кухненска хартия.
Приятен апетит!
« назад