Мъфини с манго
Продукти:
150 грама манго
120 грама бяло брашно Ecosem
50 грама кафява пудра захар
50 грама кокосово масло
50 грама лешников тахан*
60 грама прясно краве мляко
10 грама бакпулвер
1 яйце
*Използвам домашен лешников тахан, а той е по - гъст от този, който се предлага на пазара. Ако не разполагате с гъст тахан, намалете грамажите наполовина - 30 грама.
Приготвяне:
Сложете мангото с прясното мляко, тахана, яйцето и кокосовото масло в блендер.
Блендирайте до получаването на хомогенна смес.
След това прехвърлете сместа в купа и добавете сухите съставки - брашно, кафява захар и бакпулвер.
Разбъркайте до образуването на хомогенна смес.
Ако решите и имате място в блендера, можете да добавите сухите съставки и да блендирате до получаването на хомогенна смес.
Разсипете сместа във форма за мъфини.
Ако използвате силиконова форма (като мен), не е нужно да намаслявате формите с масло. Ако използвате метална форма - намаслете формите и ги набрашнете. Можете да използвате и хартиени формички ако имате под ръка.
Печете на средно ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Печете до готовност, като проверявате с дървен шиш или клечка за зъби дали са готови.
Извадете тавичката от фурната и поставете върху метална решетка, за да изстинат.
Приятен апетит!
« назад