0 Мъфини с бял шоколад | ecosem.bg

Мъфини с бял шоколад

Мъфини с бял шоколад без глутенМъфини с бял щоколад без глутен

Продукти:

 

150 грама оризово брашно Ecosem

30 грама овесено брашно Ecosem

50 грама кленов сироп

150 милилитра ядково мляко - бадемово, лешниково или кокосово

1 яйцe

5 грама бакпулвер

1/2 шушулка ванилия, вътрешната част

1 капка етерично масло от портокал

 

за отгоре:

100 грама бял млечен шоколад на калети

прах от цвекло

 

Приготвяне:

 

Сложете всички продукти в дълбока купа и разбъркайте до хомогенизиране на сместа. 

След това разпределете сместа във форма за мъфини или понички.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути. 

Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш. 

След като мъфините се изпекат ги извадете от фурната и поставете върху метална решетка, за да изстинат напълно. 

Разтопете натуралния шоколад на калети на водна баня. 

Потопете всяко мъфинче в шоколад и поръсете с прах от цвекло по желание. 

Съхранявайте на хладно.

Приятен апетит!

 

« назад