Мъфини с бял шоколад
Продукти:
150 грама оризово брашно Ecosem
30 грама овесено брашно Ecosem
50 грама кленов сироп
150 милилитра ядково мляко - бадемово, лешниково или кокосово
1 яйцe
5 грама бакпулвер
1/2 шушулка ванилия, вътрешната част
1 капка етерично масло от портокал
за отгоре:
100 грама бял млечен шоколад на калети
прах от цвекло
Приготвяне:
Сложете всички продукти в дълбока купа и разбъркайте до хомогенизиране на сместа.
След това разпределете сместа във форма за мъфини или понички.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути.
Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш.
След като мъфините се изпекат ги извадете от фурната и поставете върху метална решетка, за да изстинат напълно.
Разтопете натуралния шоколад на калети на водна баня.
Потопете всяко мъфинче в шоколад и поръсете с прах от цвекло по желание.
Съхранявайте на хладно.
Приятен апетит!
« назад