0 Бисквити „Сърца с шоколад“ | ecosem.bg

Бисквити „Сърца с шоколад“

Бисквити „Сърца с шоколад“Бисквити „Сърца с шоколад“Бисквити „Сърца с шоколад“Бисквити „Сърца с шоколад“

Продукти:

1 яйце

50 грама кафява захар

30 грама сурови лешници натрошени на малки парченца

130 грама бяло брашно

90 грама кокосово масло

течен шоколад

натрошени сурови лешници

 

Приготвяне:

Сложете всички продукти (без течния шоколад и част от натрошените лешници) за бисквитите в купа.

Замесете меко тесто и покрийте купата със стреч фолио. Сложете я в хладилник за 15-20 минути.

Извадете купата от хладилника и разточете тестото на тънко. Изрежете сърца с подходяща форма.

Подредете сърцата върху хартия за печене в подходяща тавичка. 

Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна за 8-9 минути.

Извадете бисквитите от фурната и ги оставете да изстинат. 

След това ги потопете в течен шоколад на половина и поръсете с натрошени лешници. 

Поставете бисквитите обратно върху хартията в тавичката и сложете в хладилник, за да стегнат. 

След това внимателно отлепете бисквитите и подредете в поднос. 

Съхранявайте в хладилник заради шоколада.

Приятен апетит!

 

« назад