0 Шоколадова торта с череши | ecosem.bg

Шоколадова торта с череши

Шоколадова торта с черешиШоколадова торта с черешиШоколадова торта с черешиШоколадова торта с череши

Продукти

110 грама кокосово масло

110 грама захар от фурми

170 грама бадемово мляко

200 грама бяло брашно

5 грама бакпулвер

10 грама натурално какао 22% масленост

2 яйца

10 броя червени череши

500 милилитра бадемово мляко

100 грама кленов сироп

50 грама натурално нишесте

10 грама натурално какао 22% масленост

130 грама краве масло

100 грама натурален шоколад 80% какао

50 грама кокосово масло

пресни червени череши за декорация

 

Приготвяне
 

Разбийте яйцата със захарта от фурми. 

Добавете ядковото мляко и кокосовото масло като продължавате да разбивате с миксер.

Накрая прибавете какаото, брашното и бакпулвера. Разбийте добре до образуване на хомогенна смес. 

Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка с диаметър 18 сантиметра. 

Почистете костилките на черешите и ги поставете в сместа като притискате леко, за да потънат в нея. 

След това поставете тавичката във фурната и печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути. 

Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш. 

След като се изпече, извадете тавичката от фурната и поставете върху метална решетка, за да изстине напълно.

През това време пригответе крема, като сложите ядковото мляко (отделете около 100 милилитра в купичка) в малка касерола на котлона.

Добавете кленовият сироп и изчакайте да заври. 

В отделената част изсипете нишестето и разбъркайте докато се разтвори. 

Изсипете сместа в касеролата при непрекъснато бъркане, като внимавате да не загори.

Свалете от котлона и оставете да се охлади.

Сложете маслото в купа и го разбийте заедно с какаото. 

Добавяйте на части от крема при непрекъснато бъркане. След това сложете купата в хладилник и оставете да се охлади. 

Сложете блата върху поднос или в подходяща чиния. Поставете ринг около него и изсипете крема отгоре.

Върнете в хладилник за десет часа. 

Пригответе глазурата като начупите натуралния шоколад на парчета.

Поставете парчетата в подходящ съд и го разтопете на водна баня.

Добавете кокосовото масло и разбъркайте добре. 

Изсипете глазурата върху крема и върнете в хладилника, за да стегне и глазурата.

Най - добре е да оставите да стегне около час. 

След това извадете тортата от хладилника и внимателно отстранете ринга за торта. 

Декорирайте с пресни череши. 
 

Приятен апетит!

 

« назад