
Брауни с тиква и брашно от овес
Продукти:
300 грама печена тиква
100 грама прясно мляко
100 грама пресни орехи
100 грама брашно от овес
60 грама фурми Medjool
1/2 чаена лъжичка цейлонска канела
1 супена лъжица брашно от рожков*
2 яйца
*Можете да използвате натурално какао.
Приготвяне:
Смелете тиквата, заедно с прясното мляко и фурмите.
Трябва да получите гъста и хомогенна смес.
След това смелете пресните орехи на ситно.
Добавете ги към мократа (тиквена) смес, заедно с брашното от овес, яйцата и канелата.
Разбъркайте добре и изсипете по-голямата част в тавичка, покрита с хартия за печена. Тавичката, която използвах аз е с размери 30х10 сантиметра.
Към малка част от сместа добавете брашното от рожков и разбъркайте до образуване на хомогенна смес.
Изсипете отгоре и с въртеливи движения образувайте шарки.
Печете за около 35 минути на средно ниво във фурна, загрята на 180 градуса.
Приятен апетит!