0 Еклери | ecosem.bg

Еклери

рецепта за еклерирецепта за еклерирецепта за еклери

Продукти:

4 яйца
125 грама бяло брашно Ecosem
125 грама краве масло
250 милилитра вода

за крема:

500 милилитра прясно мляко
100 грама кафява захар 
3 супени лъжици бяло брашно
60 грама краве масло
2 милилитра течна ванилия
4 яйца

 

Приготвяне:

Сложете водата в малка касерола на котлона да заври. 
След това добавете кравето масло и оставете да се разтопи. 
Свалете от котлона и добавете брашното при непрекъснато бъркане. 
Бъркайте до пълното усвояване на брашното от течността. 
След това добавяйте яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане. 
Трябва всяко едно яйце да се е "поело" напълно от сместа и тогава да добавяте следващото. Това е много важно при приготвянето на еклерите. 
Сложете сместа в сладкарски пош и шприцовайте еклери върху хартия за печене в тава с размер 30/40 сантиметра. 
Сложете тавата в студена фурна, загрята на 220-225 градуса. 
Печете около 12 - 15 минути до добиване на златист загар. 
Еклерчетата ще се надуят и ще усетите как започват да стават пухкави. 
Изключително важно е да не отваряте вратичката на фурната при печенето. 
Наблюдавайте какво се случва през стъклото. 

През това време си пригответе крема като сложите прясното мляко в касерола на котлона, за да загрее. 
Добавете кафявата захар, за да може да се разтопи при загряването на прясното мляко. Можете да използвате и кокосова захар - приготвяла съм еклерчетата и с такава. В момента разполагах с кафява и затова използвах такава. 
След това разбийте яйцата на пяна с тел за яйца и ги добавете на тънка струйка към млякото. Бъркайте непрекъснато. Добавете и течната ванилия. 
Разтворете брашното в малко вода до образуването на каша и добавете на тънка струйка към млечната смес. Бъркайте непрекъснато. 
След това ще видите как кремчето започва да се сгъстява. 
Дръпнете от котлона, когато достигне нужната гъстота. 
Добавете кравето масло и разбъркайте. 
Оставете да се охлади до толкова, че да можете да работите с него. 
Прехвърлете го в сладкарски пош с подходящ накрайник и шприцовайте във всеки еклер. Подредете еклерите в тава и поставете в хладилник, за да може да стегнат. 
По желание можете да полеете с шоколадова глазура.
Приятен апетит! 
 

« назад