
Солени веган бисквити с хранителна мая и ленено семе
Продукти:
300 грама пълнозърнесто брашно от лимец
30 грама ленено семе
20 грама хранителна мая
150 милилитра топла вода
50 милилитра зехтин
1 чаена лъжичка сол
Приготвяне:
Пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата.
Изсипете в него лененото семе, хранителната мая, топлата вода, солта и зехтина.
Замесете меко тесто.
Оформете топчета, а след това ги сплескайте на бисквита.
Подредете ги на разстояние една от друга в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.
Печете на 180 градуса за около 18 - 20 минути.
Извадете от фурната и оставете да изстинат върху метална решетка.
Съхранявайте в плътно затварящ се буркан.
Приятен апетит!
« назад