Пълнозърнесто брашно от еднозърнест лимец

Пълнозърнесто брашно от еднозърнест лимецПълнозърнесто брашно от еднозърнест лимецПълнозърнесто брашно от еднозърнест лимецПълнозърнесто брашно от еднозърнест лимец - разфасовка: 1 кгПълнозърнесто брашно от еднозърнест лимец - разфасовка: 5 кг (чувалче, срок на доставка до 4 работни дни)

Арт. №:
Тегло: 1.000 кг.

разфасовка:цена: лв.    бр. 


Еднозърнестият лимец е древна пшеница с много ниско съдържание на глутен. Чудесен антиоксидант, който има почти два пъти повече мазнини, белтъчини, фосфор и витамини от групите А и B, в сравенение с пшеницата.

Нашата каменна мелница смила лимеца бавно, без да го загрява, запазвайки в максимална степен всички полезни съставки. При смилането на зърното на каменна мелница, то влиза в контакт  само с естествените материали – камъните, които са изградени от същите елементи, от които е и почвата. При този процес зърното прави още веднъж контакт с веществата и минералите, от които се е хранило, за да порасне.

 

Нашето брашно съдържа всичките ценни масла от зародиша, фибрите от триците, и протеина от ендосперма на зърното. В него не добавяме и не премахваме нищо, което прави нашия продукт изцяло натурален.

Подходящо за всяка пълнозърнеста наслада - от селски хляб и малки питки, до здравословни палачинки, вкусни мъфини и курабийки.

 

Нищо не се премахва, нито се добавя. 

 

Пълнозърнесто брашно от лимец
Хранителни стойности за 100 g
Енергийна стойност 329 kcal/1376 KJ
Мазнини 2,1 g
от които наситени 0.4 g
Въглехидрати 68 g
от които захари 1 mg
Белтъци 11 g
Сол 0 g

 

Употреба: Подходящо за приготвяне на всякакъв вид диетични печива, хляб, сладкиши и други тестени изделия. Идеално за обща употреба.

 


« назад