
Фокача с квас, червен лук и прясна мащерка
Продукти:
200 прясно мляко
70 квас
1 яйце
щипка сол
1 глава червен лук
зехтин екстра върджин
прясна мащерка
Приготвяне:
Пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата.
В кладенчето сложете яйцето, млякото, кваса и солта.
Замесете меко тесто и го оставете да втаса докато увеличи обема си два пъти.
След това го раздърпайте с пръсти и поставете в тавичка.
Аз използвах тавичка с размери 25/25 сантиметра.
Нарежете една глава червен лук на шайби и ги поставете отгоре.
Между шайбите с червен лук направете дупки в тестото с пръсти.
Полейте фокачата със зехтин и поръсете с мащерка.
Печете на 180 градуса за 25-30 минути.
Приятен апетит!
« назад