
Италиански каноли с шоколадов мус
Продукти:
250 грама бяло брашно Ecosem
20 грама кокосова захар
45 грама краве масло
100 милилитра вино марсала
1 яйце
1 белтък
Приготвяне:
Сложете сухите съставки в блендер и блендирайте веднъж, за да се смесят добре.
След това добавете останалите съставки - вино, масло и яйце.
Блендирайте още веднъж и прехвърлете тестото в купа, покрита със стреч фолио.
Поставете купата в хладилник за около 30 минути.
След това разточете на тънко върху набрашнена повърхност.
Отрежете кръгчета с овална форма с помощта на чаша.
Ако разполагате с друга овална форма - използвайте я.
Увийте кръгчетата около намаслени форми за каноли.
Притиснете мястото, където се съединяват двата края добре.
След това намажете с разбит белтък.
Пържете канолите в предварително загрято олио до златисто кафяво и хрупкаво.
Времето за печене е около минута, две.
Отстранете формичките от канолите и ги отцедете много добре върху кухненска хартия.
Оставете формичките да се охладят и повторете процеса за цялото тесто с което разполагате.
Може да напълните канолите с шоколадов мус.
Преди да напълните черупките ги оставете да се охладят напълно.
Пригответе шоколадовия мус и го напълнете в шприц.
Поставете го в хладилник за 2-3 часа, за да стегне добре и да мога да работя по - удобно с него.
Ако пропуснете тази част - шоколадовият ви мус ще се разтича.
Готовите каноли се поставят отново в хладилник.
При желание можете да потопите двата края в ядки.
Приятен апетит!
« назад