0 Кроасани с квас | ecosem.bg

Кроасани с квас

Кроасани с квасКроасани с квасКроасани с квасКроасани с квас

Продукти:

 

300 грама бяло брашно Ecosem

30 грама захар от фурми

135 грама вода

20 грама краве масло

90 грама квас*

5 грама сол

 

за ламинирането: 

около 100-120 грама краве масло

 

за отгоре:

1 жълтък

1 супена лъжица зехтин

 

*Съдържа: 15 грама квас, 10 грама захар от фурми, 70 грама брашно и 70 грама вода.

 

Приготвяне:
 

Започнете с приготвянето на кваса. 

Сложете 15 грама активен квас в буркан, заедно с 10 грама захар от фурми, 70 грама брашно и 70 грама вода. Разбъркайте добре и оставете на стайна температура да отлежи.

В голяма купа пресейте бялото брашно и направете кладенче в средата. 

В него сложете захарта от фурми, кравето масло, кваса и солта.

Замесете меко тесто и го оставете да си почине.

След 30-35 минути го разтеглете и отново оставете да си почине. 

Тази процедура се повтаря три пъти. След това поставете тестото в купа и го покрийте със стреч фолио. Оставете го да втаса докато увеличи обема си два пъти. 

При мен втасването отне около 7-8 часа на 22 градуса температура. 

След това разточете маслото на тънко. Разточете и тестото на тънко. 

Поставете маслото върху тестото и сгънете на плик.

Оставете го да отлежи 40 минути. 

След това разтеглете на лист и отново сгънете на плик. 

Повторете тази процедура още веднъж. 

Разточете на кръг, разрежете на триъгълници и навийте на кифлички. 

Поставете ги в тава, която сте покрили с хартия за печене. 

Покрийте кифличките с хавлиена кърпа и оставете да втасат. 

След това ги намажете с жълтък и малко зехтин. 

Печете в предварително загрята фурна за 30-35 минути на 180 градуса.

Извадете от фурната и покрийте с хавлиена кърпа. 

Приятен апетит!

« назад