
Какаови мъфини
Продукти
1 яйце
100 г захар
60 г слънчогледово олио
30 г лешников тахан
320 г кисело мляко
245 г бяло брашно Екосем
5 г какао
1-2 бр. ванилия
10 г бакпулвер
50 г шоколадови капки или шоколад, нарязан на парченца
50 г локум, нарязан на парченца
Приготвяне
Захарта и яйцето се разбиват с миксер до пухкава пяна.
Добавят се олиото и тахана, а след това и киселото мляко.
В отделна купа се смесват брашното, ванилията, какаото и банкпулвера.
Към сухите съставки се добавя течната смес като се бърка с шпатула или лъжица отдолу на горе.
Накрая се добавят шоколадовите капки и локума.
Сместта се разпределя във формите за мъфини.
Мъфините се пекат на 150°С с вентилатор в предварително загрята фурна за около 30 минути (или до суха клечка).
« назад