
Лепкав сладкиш с бананово – карамелена глазура
Продукти
3 яйца
300 грама бяло брашно
90 грама краве масло
200 грама паста от фурми
200 грама сироп от фурми
10 грама бакпулвер
1 шушулка ванилия
210 грама банани
100 грама паста от фурми
100 грама сироп от фурми
100 грама тахан от кашу
Приготвяне
Разбийте яйцата на пяна с щипка сол. След това добавете пастата от фурми и сиропа от фурми. Отново разбъркайте до образуване на хомогенна смес.
След това пресейте брашното с бакпулвера и го добавете към основната смес като в същото време разбърквате, за да може сместа да се хомогенизира. Накрая прибавете вътрешността на шушулка ванилия и разтопеното краве масло.
Разбъркайте добре и изсипете сместа в тавичка с размери 30/15 сантиметра.
Тавичката предварително е добре да я намажете с разтопено масло, за да не залепне сладкиша.
Печете 30-35 минути на 170 градуса с вентилатор.
През това време пригответе бананово - карамелената глазура. Сложете в блендер бананите, пастата от фурми, сиропа от фурми и тахана от кашу. Блендирайте до получаване на хомогенна смес.
След като сладкиша се изпече, го извадете от фурната и покрийте обилно с бананово - карамелената глазура.
Приятен апетит!
« назад