0 Лепкав сладкиш с бананово – карамелена глазура | ecosem.bg

Лепкав сладкиш с бананово – карамелена глазура

Лепкав сладкиш с бананово – карамелена глазураЛепкав сладкиш с бананово – карамелена глазураЛепкав сладкиш с бананово – карамелена глазура

Продукти 

3 яйца

300 грама бяло брашно

90 грама краве масло

200 грама паста от фурми

200 грама сироп от фурми

10 грама бакпулвер

1 шушулка ванилия

210 грама банани

100 грама паста от фурми

100 грама сироп от фурми

100 грама тахан от кашу

 

 

Приготвяне

Разбийте яйцата на пяна с щипка сол. След това добавете пастата от фурми и сиропа от фурми. Отново разбъркайте до образуване на хомогенна смес. 

След това пресейте брашното с бакпулвера и го добавете към основната смес като в същото време разбърквате, за да може сместа да се хомогенизира. Накрая прибавете вътрешността на шушулка ванилия и разтопеното краве масло. 

Разбъркайте добре и изсипете сместа в тавичка с размери 30/15 сантиметра.

Тавичката предварително е добре да я намажете с разтопено масло, за да не залепне сладкиша.

Печете 30-35 минути на 170 градуса с вентилатор.

През това време пригответе бананово - карамелената глазура. Сложете в блендер бананите, пастата от фурми, сиропа от фурми и тахана от кашу. Блендирайте до получаване на хомогенна смес. 

След като сладкиша се изпече, го извадете от фурната и покрийте обилно с бананово - карамелената глазура. 

Приятен апетит!

 

« назад