0 Кюстендилските милинки на дядо Стоѝне | ecosem.bg

Кюстендилските милинки на дядо Стоѝне

Кюстендилските милинки на дядо СтоѝнеКюстендилските милинки на дядо СтоѝнеКюстендилските милинки на дядо СтоѝнеКюстендилските милинки на дядо Стоѝне
Продукти:

1 кг бяло брашно Eкосем

250-300 гр краве сирене

30 гр прясна мая за хляб

60 гр краве масло

50 мл олио 

2 яйца

 

 

 

 

 

 

 

Приготвяне:

В около 800 милилитра хладка вода разтворете маята.

Добавете яйцата и замесете обикновено тесто, като сложите и щипка сол.

Оставете да втаса около час - час и половина (зависи от топлината в помещението).

С олио подмажете дъното и стените на тава със средна големина (диаметър около 37 сантиметра).

С олиото намаслете ръцете си късайте топчета от тестото. Топчетата трябва да са с големината на орех.

Назтеглете на шнурчета и сплескайте. Поръсете с натрошено сирене и загърнете шнурчето, така че да се скрие сиренето.

Оплетете плитка от всеки три шнурчета. Накрая сгънете плитката, така че двата края да са отдолу.

Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене.

От цялото тесто се получават около 30 милинки.

Разтопете кравето масло и намажете милинките отгоре обилно.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути.

Проверете за готовност с клечка за зъби или дървен шиш.

След като се изпекат ги извадете и напръскайте с вода. Покрийте ги с хавлиена кърпа докато изстинат.

Приятен апетит!

 

 

« назад