Типов хляб с ароматни билки за хлебопекарна
За 750 г хляб
ПРОДУКТИ:
- 350 мл вода
- 21/2 с.л. зехтин
- 1 с.л. захар
- 2 ч.л. сол
- 550 г типово пшенично брашно
- 2 ч.л. нарязани на дребно пресни листа от градонски чай (sage)
- 1 с.л. нарязан на дребно пресен босилек
- 1 с.л. нарязан на дребно пресен риган
- 2 ч.л. нарязана на дребно мащерка
- ¼ чаша нарязан на дребно магданоз
- 7 г суха мая (1 опаковка)
- Ако не разполагате с пресни подправки, те могат да бъдат заместени:
- ½ ч.л. листa от чай
- ½ ч.л. мащерка
- 1 ч.л. босилек
- 1 ч.л. риган
ПРИГОТВЯНЕ:
Поставете продуктите в машината в следния ред: вода, зехтин, захар, сол. След това поставете брашното и маята. След звуковия сигнал добавете подправките.
Изберете програма за пълнозърнест хляб и степента на изпичане на кората.
« назад