х Пухкави американски палачинки | ecosem.bg

Пухкави американски палачинки

Пухкави американски палачинкиПухкави американски палачинкиПухкави американски палачинки

ПРОДУКТИ:

170 мл мляко

1 яйце

1 ч.л. сода

½ ч.л. сол

2 с.л. захар

135 г натурално бяло пшенично брашно

2 с.л. зехтин

ПРИГОТВЯНЕ:

Смесете брашното, содата, солта и захарта в голяма купа.

В друга смесете млякото и яйцето, добавете зехтина.

Изсипете млечната смес в брашняната и разбийте с вилица , докато се смесят добре.

Оставете сместа да си почине за 5 минути.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на средно/умерено силен котлон и добавете бучка масло, колкото да блесне дъното.

Когато се разтопи добавете един черпак от сместа. Ако тиганът Ви е по-голям може да сложите 2-3 черпака.

Сместа е нормално да изглежда доста плътна, но точно така трябва да бъде.

Изчакайте, докато от горната страна на палачинката започнат да се появяват балончета, след което я обърнете и гответе, докато и двете страни станат златистокафяви и палачинките са се надули до около 1 см дебелина.

Повторете, докато свърши сместа.

Може да запазите палачинките топли, ако ги държите в слабо загрята фурна, но са най-вкусни веднага след приготвяне.

Сервирайте по желание с мед, кленов сироп или чисто масло.

Тези палачинки са леки и пухкави.

Съвет: Може да добавите по желание голяма шепа свежи боровинки или други към сместа преди да сготвите.

 

« назад